Vlada FBiH o monitoringu nad rudnicima za prošlu godinu

Vlada FBiH usvojila je izvješće Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o monitoringu nad gospodarskim društvima iz oblasti rudarstva u FBiH za 2020. godinu – Rudnici u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i RMU Banovići d.d. Banovići.

JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo zaduženo je da, u roku od 45 dana, u svojstvu vladajućeg društva koje vrši upravljačka prava po osnovi državnog kapitala u rudnicima Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, zajedno s upravama rudnika uradi analizu poslovanja i utvrdi uzroke lošeg poslovanja u ZD rudnicima ugljena za 2020. godinu, predloži mjere i način rješenja problema i o tome putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije izvijesti Vladu, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Nadzorni odbor i Uprava Društva RMU Banovići zaduženi su da, u istom roku, predlože mjere i način rješavanja problema ukupnih obveza i putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije izvijeste Vladu.

Vlada je Elektroprivredu BiH zadužila da je, putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, u roku od 30 dana, izvijesti o dosadašnjim učincima i posljedicama funkcioniranja novog modela upravljanja rudnicima i u samim rudnicima koji su u sastavu Koncerna, od uvođenja novog modela do 30. rujna ove godine, stoji u priopćenju.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više