Vlada FBiH: Šansa za poslovno ozdravljenje Konjuha

Vlada Federacije BiH, na današnjoj sjednici u Sarajevu, odobrila je pokretanje postupka finansijske konsolidacije privrednog društva „Konjuh“ d.d. Živinice.

Uz zalaganje premijera Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Samida Šarca živinička fabrika namještaja dobila je šansu da kroz proces finansijske konsolidacije izvrši deblokadu računa i sporazumno usaglasi načine otplate svih potraživanja te krene u put poslovnog ozdravljenja.

Započinjanjem procesa finansijske konsolidacije Konjuh“ d.d. Živinice, koji ne može biti duži od tri godine, stvaraju se preduslovi da privredno društvo učestvuje u postupcima javnog nadmetanja putem tendera za obavljenje radova i usluga na tržištu, realizaciju kreditnih sredstava, rješavanje problema dugovanja po osnovu neplaćenih doprinosa za veći broj radnika kojima nisu uplaćeni doprinosi, otklanjanje opasnosti od pokretanja stečajnog ili likvidacionog postupka.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više