Vlada FBiH usvojila novi Akcijski plan za borbu protiv korupcije

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u četvrtak u Mostaru usvojila je Akcijski plan za borbu protiv korupcije za period od 2021. godine do donošenja Strategije u FBiH, koji će biti objavljen na internetskoj stranici Vlade FBiH.

Akcijski plan inoviran je u odnosu na prethodni kako bi bio omogućen realniji način djelovanja. Ovaj plan sadrži poglavlja o prevenciji i suzbijanju korupcije, razvijanju svijesti o njenoj štetnosti, kao i o suradnji s građanskim društvom, te o koordinaciji, monitoringu i evaluaciji antikorupcijskih aktivnosti, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Plan je precizirao aktivnosti i rokove za njihovu realizaciju, kao i nositelje aktivnosti. Tim koji je Vlada FBiH formirala revidirao je prethodni plan i uočio njegove nedostake, a novi prilagodio stanju u federalnim institucijama, stoga je dosta urađeno na podjeli zadataka u okviru nadležnosti institucija.

Danas je, također, usvojen i izvještaj o realizaciji strateških ciljeva utvrđenih Strategijom FBiH za borbu protiv korupcije 2016.-2019. godina i Akcijskim planom za njenu provedbu, stoji u priopćenju.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više