Vlada TK danas o Gender akcionom planu Tuzlanskog kantona za period od 2021. do 2024. godine

Na 51. redovnoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona danas će se razmatrati o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Tuzlanskog kantona.

Za jednicu je predviđen Dnevni red od 17. tačaka, među kojima će se razmatrati prijedlog Gender akcionog plana Tuzlanskog kantona za period od 2021. do 2024. godine.

Ministarstvo zdravstva TK na redovnoj sjednici tražit će razmatranje Plana i programa mjera za unapređenje zdravstvenih zaštita iz obaveznog zdravstvenog osiguranja za područje TK za 2022.godinu.

Također, tražit će saglasnost o prihvatanju teksta Anex I Sporazuma o sufinansiranju između Razvojnog programa UN i Vlade TK, kao i o poništavanju, raspisivanju i utvrđivanju ponovnog Javnog oglasa za izbor kandidata za pozicije predsjednika i članova Upravnog odbora Zavoda za javno zdravstvo TK.

Naime, Vlada će razmatrati prijedlog i donošenje Zaključka o prihvatanju pisma podrške rudnicima uglja i rudarima u FBiH, kao i prijedlog Odluke o izmjeni i dopinu Programa manifestacija od interesa za TK za 2021. godinu.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iznijet će prijedlog o donošenju Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Odluke o načinu i uslovima raspodjele sredstava prikupljenih od naknade za zakup sportsko – privrednih lovišta, kao i prijedlog o donošenju Odluke o raspisivanju Javnog oglasa i utvrđivanju teksta Javnog oglasa za nominiranje kandidata za upražnjenje pozicije članova nadzornog odbora u privrednom društvu Rudnik soli Tuzla, d.d. Tuzla.

Na 51. Redovnoj sjednici Ministarstvo za obrazovanje i nauku TK razmatrat će o prijedlogu i donošenju Odluke o oslobađanju plaćanja troškova studija u akademskoj 2021/22. godini za Tamer Abadarin iz Palestine, kao i donošenju Odluke o usmjeravanju transfera za posebne namjene u Budžet TK za 2021. godinu za JU OŠ „Humci“ Čelić, a razmatrat će se i Odluka o usmjeravanju donacije u Budžet TK za 2021. godinu za JU OŠ „Sjenjak“ Tuzla, kao i Odluka o davanju prethodne saglasnosti Školskom odboru JU OŠ „Simin Han“ Tuzla za davanje na korištenje bez naknade prostorija školske sale, Odbojkaškom klubu invalida „Drina“ Sapna, kao i razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o davanju saglasnosti za popunu upražnjenih radnih mjesta neke su od tačaka dnevnog reda.

Također, Vlada će danas razmatrati o javnom interesu za izgradnju pristupnog puta prema regionalnoj sanitarnoj deponiji „EKO – SEP“ Živinice, te imenovanju radne grupe za izradu Protokola o postupanju u slučaju uznemiravanja na osnovu spola i seksualnog uznemiravanja i nasilja u Tuzlanskom kantonu.

 

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više