Vlada TK danas o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona

Na 52. redovnoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona danas će biti razmatrane informacije o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za period januar – juni 2021. godine.

Za sjednicu je predviđen Dnevni red od 20. tačaka, među kojima će se razmatrati i smjernice za izradu Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2022. godinu sa Programom djelatnosti i mjera za unapređenje i provođenje obaveznog zdravstvenog osiguranja za područje Tuzlanskog kantona za 2022. godinu i Planom potrebnih sredstava za provođenje obaveznog zdravtvenog osiguranja za područje Tuzlanskog kantona u 2022. godini.

Također, razmatrat će se i prijedlozi za odobravanje sredstava sa budžetske pozicije „Troškovi manifestacija”, za JU Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović” Gradačac, te Savezu antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona.

Naime, Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa tražit će od Vlade saglasnost za prijem uposlenika u radni odnos na neodređeno vrijeme, a bit će razmatran i prijedlog o odobravanju sredstava Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari sa budžetske pozicije „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima”.

 

 

 

 

 

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više