Vlada TK: Kapitalnim ulaganjima posebna pažnja posvećena i pravosudnim institucijama

Na današnjoj vanrednoj sjednici Vlada je, u skladu sa ranije donesenim Programom rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2021. godinu, donijela odluke o odobravanju sredstava za kapitalne projekte u kantonalnim ustanovama i institucijama. Investicije usmjerene prema pravosudnim institucijama pokazuju koliko Vlada Tuzlanskog kantona posvećuje pažnje ovoj oblasti. Sa danas odobrenih 138.835 KM, ukupna izdvajanja za kapitalne investicije u pravosudnim institucijama i ustanovama iznose 585.095 KM. U oblasti kulture odobreno je 44.080 KM za JU Muzej istočne Bosne, od čega je 30.000 namijenjeno za građevinske radove na započetoj rekonstrukciji zgrade. Ovim su ukupna izdvajanja za ovu ustanovu kulture povećana na 180.000 KM. Također, za  JU Narodno pozorište Tuzla je, za potrebe unutrašnjih radova, danas odobreno 26.000 KM. Za nabavku uređaja za klimatizaciju Velike sale JU BKC Tuzla odobreno 7.000,00 KM, a za zamjenu vrata na objektu 6.000,00 KM je odobreno JU Arhiv TK. JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja je za zamjenu stolarije i rekonstrukciju WC-a odobreno 30.000 KM.

Podsjećamo Vlada je rebalansom Budžeta i izmjenama Programa rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2021. godinu ukupno planirana sredstva povećala za 1,4 miliona KM, čime su ukupna izdvajanja za kapitalne investicije dosegla 3,9 miliona KM.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više