Vlada TK: Na dužnost stupio sekretar Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom

Svečanom zakletvom, položenom pred premijerom Tuzlanskog kantona Irfanom Halilagićem i ministricom pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Senadom Dizdarević, kako je to predviđeno Zakonom o državnoj službi, danas je na dužnost stupio sekretar Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom TK Muamer Šljivić. Premijer Halilagić je, nakon polaganja zakletve, sekretaru Šljiviću čestitao na izboru, te istakao da izbor na ovu poziciju predstavlja veliku odgovornost, ali da treba biti i izazov za uspostavu pune funkcionalnosti izuzetno bitnog organa uprave. Kako je danas istaknuto Šljivić na ovu poziciju dolazi sa iskustvom pravnika koje je do sada sticao pretežno u realnom sektoru. „Nakon što je Agencija za državnu službu FBiH u cjelosti provela konkursnu proceduru prijema sekretara Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom TK, stvorili smo preduslove za intenzivniji rad ovog tijela. U narednom periodu očekuje nas njegovo kadrovsko jačanje, te iskorištavanje informacionog sistema, kojeg smo osigurali u saradnji sa OSCE-om. U Vladi TK sekretar Šljivić će imati uvijek pruženu partnersku ruku i podršku u prevenciji koruptivnih aktivnosti i borbi protiv korupcije u bilo kojem njenom obliku. To je naše iskreno opredjeljenje“, kazao je danas premijer Halilagić, te Šljiviću čestitao na postavljenu i zaželio mu uspjeh u budućem radu. Sekretar Šljivić se zahvalio premijeru i ministrici na ukazanom povjerenju i pruženoj ruci podrške, te je istaknuo da će mu profesionalizam, marljivost i transparentnost, te zaštita javnog interesa u smislu preveniranja eventualnih koruptivnih aktivnosti, ali i njihovo prijavljivanje nadležnim organima, ukoliko se ustanovi da je do njih došlo biti vodilja pri obavljanju svakodnevnih zadataka.

The post Vlada TK: Na dužnost stupio sekretar Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više