Vlada TK: Skoro 645 hiljada KM za investicije u školskim objektima

Vlada TK danas je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Programa o rasporedu sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava.

Ovim izmjenama i dopunama planirana je realizacija novih kapitalnih investicija u ukupno 50 školskih objekata u našem kantonu. Za ove namjene izdvojeno je 649.940,00 KM.

Uz sredstva koja su odobravana na proteklim sjednicama Vlade, a koja se kreću oko 3 miliona KM, ukupna dosadašnja izdvajanja za kapitalne projekte u oblasti obrazovanja iznose oko 3,6 miliona KM.

Osim navedenog, danas su u Program uvrštene i kapitalne nabavke za pravosudne institucije u Kantonu.

Također, Vlada je, u skladu sa utvrđenim Programom Kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava, donijela i više odluka o odobravanju planiranih sredstava za nabavku opreme u Ministarstvu finansija, Ministarstvu zdravstva, Ministarstvu kulture, sporta i mladih, te Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više