Vlada TK zadužila kantonalne organe da obustave provedbu oglasa i konkursa

Zaključkom sa posljednje redovne sjednice, Vlada TK zadužila je sve kantonalne organe koji procedure zapošljavanja provode putem Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, obzirom da nisu poštivali Zaključke Skupštine TK o zabrani zapošljavanja i obustavljanja daljeg vođenja postupaka, obustave sve dalje aktivnosti na provođenju javnih oglasa i konkursa koje su započeli, a još uvijek nisu okončali po datim saglasnostima nadležnih organa u prošloj godini ili od ranije, kao i eventualnih saglasnosti koje su date do 26.januara 2021. godine, vezujući se za data mišljenja i obezbijeđena sredstva iz Budžeta TK za 2020.godinu, te da iste u smislu važećih propisa ponište.

U onim slučajevima gdje se novo zapošljavanje procijeni kao neophodno institucije moraju obnoviti procedure traženja saglasnosti i mišljenja nadležnih ministarstava, odnosno Vlade Tuzlanskog kantona.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više