Za poddionicu Šićki Brod – Đurđevik, na trasi ceste Tuzla – Sarajevo, osigurano je 20 miliona KM

Vlada FBiH donijela je dvije odluke o programima utroška dijela sredstava kapitalnih transfera za kapitalne projekte izgradnje autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH utvrđenih ovogodišnjim Bedžetom FBiH Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u ukupnom iznosu od 118,2 miliona KM.

Od toga je 35 miliona KM namijenjeno za izgradnju brze ceste Lašva – Nević Polje, uključujući i prolaz kroz poslovnu zonu Vitez, zatim 4,7 miliona KM za izgradnju mostarske južne obilaznice, zatim za izgradnju brze ceste Prača – Goražde ( Lot1 i Lot2 tunel Hranjen – faza 1. u dužini od 5.500 metara) 30 miliona KM. Iznos od 6,5 miliona KM namijenjen je za projekat izgradnje i rješavanja spoja magistralnih cesta M17 i M17.4, te sanaciju i rekonstrukciju magistralnih cesta u gradu Mostaru.

Za poddionicu Šićki Brod – Đurđevik, na trasi ceste Tuzla – Sarajevo, osigurano je 20 miliona KM.

Za izgradnju gradskog autoputa u Sarajevu (dionica Stup – Buća Potok – Pofalići – Velešići – Bentbaša) planirano je 6.000.000 miliona KM, te jedan milion KM za sanaciju i rekonstrukciju ceste M15 (dionica entitetska linija – Sanski Most 1- Kamičak).

Drugom današnjom odlukom, Vlada je na ime kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima za izgradnju autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH, osigurala 15 miliona KM za izgradnju i rekonstrukciju 1. transverzale, čiji je implementator Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više