Za zimsko održavanje puteva u TK oko 2,5 miliona KM

Sve regionalne ceste u Tuzlanskom kantonu danas su, poslije prvog snijega u ovoj godini prohodne i nisu registrovani problemi u odvijanju saobraćaja. Potvrđeno je to Direkciji regionalnih cesta od dežurnih ekipa zimskih službi koje su na terenu. Zbog većeg obima snijega na planinama se očekivalo sporije odvijanje saobraćaja.

Direkcija i izvođači radovi osigurali su dovoljno ljudstva, mehanizacije i materijala za održavanje cesta u zimskom periodu.

”Utvrđeno je da na licu mjestu, na punktovima zimske službe postoji dovoljna količina posipnog materijala soli, mehanizacija, kao i obučeno ljudstvo. Ne samo za ove padavine, nego i za znatno veće padavine koje nas čekaju u narednom periodu”, navodi Mirza Memić, savjetnik direktora za izgradnju i održavanje Direkcije regionalnih cesta TK.

Predstavnici ove Direkcije izvršili su kontrolu spremnosti rada u zimskom periodu, prije nastupanja takvih uslova. Prilikom čišćenja i održavanja, vodi se računa da se čiste prioritetne dionice.

”Moramo prvo očistiti glavna gradska područja, kao i planinske prevoje gdje imamo znatno veće količine snijega. Radi se o našim planinskim prevojima, to je područje Majevice, to je prevoj Vijenac i putna komunikacija od Banovića prema Ribnici”, kaže Memić.

Kroz sporazum sa izvođačima radova, Direkcija regionalnih cesta za zimsko održavanje puteva u godini, izdvaja otprilike oko dva i po miliona KM. U prošloj zimskoj sezoni za ove namjene utrošeno je 2,6 miliona KM.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više