Zajedno uveličajmo obilježavanje Dana oslobođenja Općine Živinice

U povodu obilježavanja 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice, načelnik Samir Kamenjaković poziva članove svih pet Savjeta Općinskog načelnika kao i sve zainteresovane građane da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje ove manifestacije.

Obilježavanje će započeti u 10:00 sati polaganjem cvijeća na spomen obilježje Oslobodilačkog rata 1941 – 1945, zatim će u 10:30 sati uslijediti polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje, a u 11:00 sati će biti upriličena Svečana akademija u Velikoj sali BKC-a Živinice.

Nakon toga, u 12:00 sati u sali srednje mješovite škole Živinice će biti upriličeno svečano otvaranje turnira u sjedećoj odbojci – Odbojkaški klub invalida Živinice. Istog dana, u prostorijama Dječijeg obdaništa će se održati smotra dječijeg stvaralaštva sa početkom u 18:00 sati.

Također, u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Općine Živinice bit će organizovana ulična trka pod nazivom “Živinička trka 2017” koja će se održati 20. maja (subota) sa početkom u 17 sati. Prijave za učešće će biti na dan trke od 14:30h na pultu pored start cilja (ispred zgrade Općine).

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više