Započeta realizacija Projekta uređenja korita rijeka Gostelje i Oskove

Danas je održan prvi od nekoliko radnih sastanaka koji će uslijediti, a koji se tiču pokretanja i realizacije projekta Regulacije korita rijeka Oskove i Gostelje, u dijelovima koji protiču kroz urbani dio Živinica.

I ovaj projekat je dio velike, osmišljene i temeljite kampanje Gradske uprave Živinice na planskom i vizionarskom,  centričnom širenju gradskog jezgra prema perifernim dijelovima naše lokalne zajednice.

Zbog neuređenosti i zapuštenosti korita rijeke Gostelje, a naročito Oskove, ovi vodotoci su u trenucima vanredno velikih kiša izlijevali iz korita i praviki velike štete stanovništvu koje živi uz njih.

Osim toga, ekološki neosviješteni građani i privredni subjekti doslovno su zatrpavali ove rijeke svakovrsnim otpadom i smećem što je sveukupno davalo jednu otužnu i ružnu sliku našeg grada.

Gradska uprava Živinice odlučila se na radikalnu promjenu takvog stanja i danas je pokrenula implementaciju projekta sveobuhvatne regulacije korita Gostelje i Oskove.

Firma koja je na angažirana na izradi projekta regulacije korita rijeka Gostelja i Oskova danas je prezentirala osnovne naznake projekta a Gradska uprava, nakon usaglašavanja svih prijedloga, odmah počinje sa radom na terenu.

Regulacijom korita Gostelje i Oskove grad Živinice moći će se planski širiti i na zapadni dio teritorije i konačno će u pravom i najljepšem smislu ležati na uređenoj rijeci kao i svi ozbiljniji gradovi u okruženju i svijetu.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više