Zatražena mjera pritvora za Abdiju Osmanovića iz Živinica zbog krivičnog djela trgovine ljudima

Tužilac Tužilaštva BiH prema Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora za Abdiju Osmanovića, rođenog 27. 04. 1968. godine u općini Živinice, osumnjičenog za krivično djelo trgovine ljudima.

Određivanje mjere pritvora bit će predloženo iz razloga opisanih u članu 132. tačke a), b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 186. stav 1. Krivičnog zakona BiH. Tereti se da je vršio eksploataciju odrasle ženske osobe, primoravajući je da za njegovu korist svakodnevno prosjači, te je mučio, zlostavljao i ponižavao. Ukoliko žrtva ne bi donijela traženi novčani iznos, osumnjičeni ju je surovo kažnjavao, te fizički, psihički i seksualno zlostavljao.

Zbog navedenih razloga postupajući tužilac će nadležnom Sudu uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

(dosije.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više