Završena prva faza projekta dugoročnog vodosnabdijevanja Grada Tuzle

U okviru realizacije projekta dugoročnog vodosnabdijevanja Grada Tuzle, JKP Vodovod i kanalizacija tokom jučerašnjeg dana izvodilo je radove na transportnom cjevovodu na području Cerika, odnosno vršeno je upajanje novih 500 metara rekonstruisane cijevi FI 500. Izvođenje ovih radova uzrokovalo je i prekid u vodosnabdijevanju većeg dijela grada.

“ Sam zahvat zahtijevao je pražnjenje kompletnog sistema zapadnog dijela grada i u noćnim satima je došlo do snabdijevanja vodom. Mi smo na našoj stranici objavili i sigurno da ćemo imati toga još, mi privodimo kraju projekat dugoročnog vodosnabdijevanja tako da će nas očekivati upajanja iz starog sisitema u nove i rekostrukcije. Nažalost što je ljeto, ali mislim da u kontinuitetu imamo vodosnabdijevanje tako da ako dođe do prekida ti prekidi su izazvani isključivo radovima na terenu”, kazao je Aid Berbić direktor JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla .

Prije nekoliko dana izvršen je i zadnji prelaz preko magistarlne ceste Tuzla Sarajevo u mjetu Đurđevik, čime je završena prva faza projekta dugoročnog vodosnabdijevanja, odnosno postavljanja cjevovoda do 19, 5 km

Ostaje nam još nekih 100 – 150 metara ušvšićvanja postojećeg odnosno novizgrađenog cjevovoda na betonske nosače što će u narednim danima biti. Imamo sada veliki posao, a to je sedam velikih šahtovau pumpnoj stanici Sprečkog polje, gdje je potrebno izvršiti prebacivanje sa starog na novi sisitem”, navodi Berbić.

Kako ističe direktor Berbić radi se o profilima, od FI 700 do FI 500 gdje će se radovi izvoditi uz pomoć kranova i dizalica, a završetak radova očekuje se za dva mjeseca. Takođe u narednom periodu nastavit će se radovi u okviru posljednje faze projekta dugoročnog vodosnabdijevanja, a radi se o postavljanju cjevovoda od 9, 5 km od pumpne stanice Spreča do rezervoaara Cerik, gdje je urađeno 2, 5 km. Završetak ovih radova očekuje se do kraja godine.

Pored ovog projekta JKP Vodovod i Kanalizacija d.o.o Tuzla prvodi i projekat širenja i rekonstrukcije vodovodne mreže, a trenutno se radi na komplentnoj rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na području jednog dijela MZ Slavinovići.

The post Završena prva faza projekta dugoročnog vodosnabdijevanja Grada Tuzle appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više