Živinička trka 2018: Završena treća Živinička trka

U Živinicama je danas održana treća po redu Međunarodna Živinička trka. Učešće je uzelo preko 200 učesnika, iz 4 države regiona i cijele Bosne i Hercegovine, a može se reći da je ovo događaj koji ima veliku tendenciju rasta iz godine u godinu. Organizator manifestacije Klub borilačkih sportova Flek TomCat Živinice i AM SDA Živinice.

Pobjednik u muškoj konkurenciji je bio Nemanja Cerovac, a u ženskoj Biljana Cvijanović, oboje iz Srbije.

Drugoplasirani je bio Osman Junuzović, a trećeplasirani Belmin Mrkanović. U ženskoj konkurenciji drugoplasirana je bila Amela Trožić, a trećeplasirana Nađa Cerovac.

Glavni cilj ovog projekta je da se mladi podstiču na bavljenje sportom te da se stekne navika kod naših građana da izađu na ulice i podrže ove hrabre momke i djevojke od 7 do 77 godina, koliko je danas imao najstariji i najmlađi takmičar.

Veliku podršku organizaciji događaja pružio je MUP TK – PS Živinice, te sponzorima: HiH doo, Aluplastik, AKVAinvest, te načelniku dr. Samir Kamenjakoviću koji je ujedno generalni pokrovitelj manifestacije.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više