Završeni radovi na rekonstrukciji krova BKC-a u Živinicama

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković zajedno sa direktorom Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmirom Krivalićem obišao je radove na rekonstrukciji i uređenju krova Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Područje Grada Živinice u proteklom periodu bilježi porast infrastrukturnih projekata koji u prvi plan stavljaju kulturni i društveni život.

U okviru takvih infrastrukturnih projekata je i rekonstrukcija i uređenje krova Bosanskog kulturnog centra Živinice koji je bio u jako lošem stanju što je pravilo probleme u radu ove ustanove.

Finansijka vrijednost navedenog projekta iznosi 8.000,00 KM, a sva sredstva obezbijeđena su iz Budžeta Grada Živinice.

Naime, projekat sanacije i uređenja krova zgrade Bosanskog kulturnog centra Živinice će znatno poboljšati dalji rad ove ustane, te će pomoći boljoj realizaciji brojnih događaja u BKC-u.

Direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić naglasio je važnost ovog projekta za BKC, s obzirom na to da se duži niz godina nije ulagalo u zgradu BKC-a, te dodaje da će, ukoliko se nastavi sa realizacijom planiranih projekta, zgrada BKC Živince za par godina biti u potpunosti funkcionalna.

Kada je u pitanju infrastruktura u ovoj ustanovi prema riječima direktora Krivalića, nakon što su urađene zavjese i nakon dugo godina pokrenuta i teatarska zavjesa, zatim led rasvjeta, te trenutna sanacija krova i izgradnja ljetne scene, planirano je i oblaganje zgrade BKC-a, tačnije fasada i izolacija, te restauracija stolica u velikoj sali, kao i klimatizacija koja predstavlja veliki problem. Ovo su neki prioritetni projekti kada je u pitanju infrastruktura, a su planirani za naredni period.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo kada je u pitanju projekat rekonstrukcije krova na zgradi BKC-a, kao i svih drugih projekata koji se realizuju ili su planirani za ovu ustanovu, te naglasio da će svi projekti koji su planiranu u Budžetu Grada Živinice biti i realizovani.

„Bosanski kulturni centar Živinice na čelu sa direktorom Elmirom Krivalićem, zaista je pokazao da kulturni događaji koji se odvijaju u Gradu, u potpunosti zadovoljavaju sve potrebe naših stanovnika, i naše stanovništvo je već prihvatilo i naučilo da svakog mjeseca imamo tri do četiri kulturna događaja u BKC-u. Imali smo određene probleme na krovu, tačnije krov je prokišnjavao što je pravilo velike probleme i ostavljalo velike posljedice. Drago mi je da smo ovaj problemu potpunosti sanirali. Vrijednost projekta sanacije krova je oko 8.000,00 KM, a sredstva su osigurana iz Budžeta Grada. Kada je u pitanju BKC, osim ljetne scene koja će biti mjesto za kulturu, imat ćemo još niz projekata koje ćemo realizovati u saradnji sa direktorom BKC-a. Svi projekti koji su u Budžetu planirani, i ove godine će biti i realizovani„ kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

„Imali smo nepredvidiv problem još za vrijeme Dana dijaspore, kada nam je počeo prokišnjavati krov, i zaista je blo neugodno prihvatiti našu publiku u veliku salu. Zahvaljujući gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću, u Budžetu su planirana sredstva za sanacju krova, tako da smo uz pomoć tih sredstava sanirali cijeli krov i nadam se da više takvih problema neće biti. Ovo je bio problem s kojim smo se nosili na razne načine, improvizovali smo i evo konačno smo to riješili. Kada je u pitanju infrastruktura, nakon izgradnje ljetne scene planirali smo, i aplicirali kod raznih fondova, oblaganje zgrade JU BKC-a, tačnije fasada i izolacija. Nadam se da ćemo tokom iduće godine moći uraditi i taj projekat. Nakon što smo uradili zavjese i led rasvjetu i nakon dugo godina pokrenuli i teatarsku zavjesu, nadam se da ćemo iduće godine uspjeti napraviti i restauraciju stolica u velikoj sali, kao i klimatizaciju koja nam predstavlja veliki problem. Ovo su neki prioritetni projekti kada je u pitanju infrastruktura, a naravno ne može ni očekivati da se odmah sve uradi, ali iz godine u godinu polako idemo naprijed. Dugi niz godina nije bilo ulaganja u zgradu BKC-a, tako da se nadam da ćemo za par godina ako nastavimo ovako imati jednu u potpunosti funkcionalnu zgradu.”, kazao je direktor Bosanskog kulturnog centra Elmir Krivalić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više