Završeno asfaltiranje gradske Ul. Oslobođenja

Uspješno je završeno asfaltiranje gradske Ul. Oslobođenja, čime se saobraćanje kroz gradsku zonu Općine Živinice dodatno pospiješilo i olakšalo. Novoasfaltirana Ul. Oslobođenja predstavlja pozitivan razlog povodom kojeg je načelnik Samir Kamenjaković posjetio navedenu lokaciju.

Za ovu namjenu iz Budžeta Općine Živinice za 2018.godinu izdvojeno je oko 30.000,00 KM. Dužina novoasfaltirane ulice je 195 metara, a širina je 3,5 metra.

Izvođač radova je živinička firma “Se-Sarajka”.

Asfaltiranjem ključnih ulica gradske zone nastoji se Živinicama konačno dati prilika da “prodišu”. Asfaltiranjem gradskih ulica u Živinicama, koje su bukvalno zaboravljene, rješava se problem spornih ulica u cilju funkcionalnije i efektivnije putne komuinikacije u gradu.

Sve smo bliži kraju tekuće kalendarske godine koja je na područje Općine Živinice donijela mnogo završenih projekata. Lokalna vlast na čelu sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem užurbano radi kako bi se sve navedene stavke iz Budžeta Općine Živinice za 2018.godinu uspješno privele kraju.

“Ovo je alternativa koja, zaista, otvara Živinice na jedan drugačiji način”, kazao je načelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više