Zbog snijega i poledice saobraćaj otežan, vozači se pozivaju na dodatni oprez

Zbog oborenog stabla obustavljen je saobraćaj u mjestu Čanići na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik, saopćeno iz BIHAMK-a.

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnim putevima Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Olovo-Kladanj (Karaula), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Prema Izvještaju o stanju na cestama u 13.30 sati, na prevoju Čemerno na dionici Gacko-Tjentište, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na putu Livno-Šuica-Kupres puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

I na ostalim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog snijega, dok je u nižim predjelima kolovoz pretežno mokar.

Zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, te skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Istovremeno, apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Aktuelni su radovi i na putevima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navodi se u saopćenju.

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više