Zbog sniježnih padavina veći dio naseljenih mjesta u Živinicama bez električne energije

Zbog problema koje su uzrokovale snježne padavine, na području Živinica u nekoliko naseljenih mjesta došlo je do prekida u snabdijevanju električnom energijom.

Tokom proteklog dana naša novinarska ekipa bila je u Lukavici Gornja, gdje je došlo do oštećenja dalekovoda.

Istočni dio našeg grada tokom proteklog dana ostao je bez  električne energije .

Predsjednik Savjeta MZ Lukavica Gornje Hasan Ramić , ovo prilikom pojasnio je da građani u pet mjesnih zajednica više od 24 sata su bez električne energije u domovima.

Kako je Ramić naveo do prekida snabdijevanja  električne energije došlo je uslijed sniježnih padavina.

Pored pomenutih MZ-a, prema našim saznanjima bez električne energije  ostala su i naseljena mjesta  na južnom i zapadnom dijelu grada , te jedan dio i na sjevernom području.

Nekoliko puta smo kontaktirali Elektrodistribuciju Tuzla kako bi saznali , kada će doći do rješenja navednog problema, međutim, odgovore na naše pozive nismo dobili do zaključenja našeg priloga.

U saopćenju Elektroprivrede BiH su naveli da su sve ekipe Podružnice “Elektrodistribucija” Tuzla na terenu te da intenzivno rade na otklanjanju kvarova i normalizaciji snabdijevanja.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više