Zbog tajkuna: Opština i Opštinsko vijeće nanijelo nepravdu porodici Omeragić

Porodici Omeragić iz Živinica doživila je veliku nepravdu od Općinskog vijeća i Općine Živinice. Naime zbog ranijih nepromišljenih odluka Općinskog vijeća da se tajkunima dodijeli gradnja objekata uz saobraćajnice, posljedice sada snosi porodica Omeragić.

Oni su naredakciju našeg portala poslali pismo koje u cjelosti prenosimo.

Radi se o tome da posjedujem plac 1/1 koji se nalazi preko puta I Osnovne Škole u Živinicaa, tačnije, preko puta mesnice “Bajra”, na kojoj se nalazi porodična kuća stara oko 80 godina, za koju posjedujem validnu dokumentaciju kao i trgovinski objekat u kojem se nalazi trgovina mješovite robe koja takođe ima potrebnu dokumentaciju i koja radi neprekidno 19 godina. Tgovinski objekat ima izdato rješenje na dvije godine ali kao što sam navela radi već skoro 20 godina. Moj problem nastaje u aprilu 2016 godine, kada iz opštine od građevinskog inspektora dobijam rješenje da trgovinski objekat uklonim u roku od 15 dana. Uložila sam žalbu na to rješenje, međutim žalba je odbijena kao i sve naredne žalbe. Nakon toga pokrenuli smo tužbu protiv opštine, kantonalnom sudu i čekamo ročište.

136725

Međutim, u zadnjem rješenju koje smo dobili od inspekcije za građevinske poslove opštine Živinice navodi se da će oni 29.07.2016 godine (petak) u 08:00 h izvršiti rušenje objekta, bez obzira što će tim činom 3 osobe koje su zaposlene u navedenoj trgovini ostati bez posla. Mislimo da se ovom problemu uz svo uvažavanje načelnika i njegovih službi provukao neki nedostatak, jer zadnjom izmjenom regulacionog plana ukinuto nam je pravo na gradnju na našem placu koji je 1/1. Nama je jasno da postojeća trgovina smeta budućoj raskrsnici, zato smo u žalbama tražili da nam se izda dozvola za gradnju drugog objekta na našoj parceli u koji bi se preselili odmah nakon izgradnje novog objekta, a postojeću trgovinu bi samovoljno uklonili. Mi smo dostojanstveni građani i suporostavit ćemo se svim legalnim načinima da stopiramo rušenje objekta, jer činjenica je da nam se čini VELIKA NEPRAVDA!

Pročitajte više

Komentari isključeni.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više