Živiničanin MMA borac Edis Bešić slavio je sinoć pobjedu na “Combat Challenge 12” priredbi u Srbiji

Bosanskohercegovački MMA borac u teškoj kategoriji Edis Bešić (32) slavio je sinoć pobjedu na “Combat Challenge 12” priredbi u Srbiji.

Živiničanin Bešić očigledno ne bira protivnike obzirom na to da se u svom debitantskom meču pristao boriti s borcem koji je iza sebe tada imao šest profesionalnih MMA mečeva Frankom Kortzom (3-3), a unatoč porazu u tom meču ponovo je prihvatio meč sa iskusnijim borcem iz Pančeva Daliborom Milutinovićem (3-1).

Mnogi su vjerovatno očekivali da će borac skora 0-1 Milutinoviću, koji je bio u nizu od tri uzastopne pobjede, poslužiti samo da popravi svoj skor na 4-1, međutim to se nije desilo.

Nakon što je Milutinović uputio dobar high-kick Bešić ga je srušio u parter gdje je naredne tri minute iz dominantne pozicije zadavao udarce protivniku. Milutinović se nekako uspio izvući i vratiti meč u stojku, samo da bi nakon nekoliko sekundi pretrpio klasičan nokaut.

Sportsko udruženje “LUX”

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više