Živiničanka Rahima Zukić treća na Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu

Jučer, 21. juna, u Bakuu su na Evropskim olimpijskim igrama, u okviru kojih se održava i Evropsko timsko atletsko prvenstvo – III liga, svoj nastup imali i atletičari-ke AK “Sloboda-Tehnograd”, Rahima Zukić u trci na 3000 m stipl, Melika Kasumović u troskoku i Rusmir Malkočević u trci na 400 m prepone.
Najvrijedniji rezultat u ženskoj konkurenciji ostvarila je Rahima Zukić koja je u trci na 3000 m stipl osvojila III mjesto.atletika2106d

Najveće iznenađenje za selektora muške atletske reprezentacije Nebojšu Matijevića svakako je nastup Rusmira Malkočevića koji je u trci na 400 m prepone postavio novi juniorski državni rekord sa rezultatom 53:59 s, čime je ispunio normu za nastup za Juniorsko prvenstvo Evrope osvojivši I mjesto u svojoj kvalifikaatletika2106dcionoj grupi, što mu je na kraju donijelo V mjesto u sveukupnom plasmanu u trci na 400 m prepone.

Melika Kasumovic je nastupila u troskoku i sa daljinom od 11,53 cm osvojila je 11 mjesto.

Nakon prvog dana Bosna i Hercegovina se nalazi na VI mjestu. Najvrednije plasmane u muškoj konkurenciji ostvarili su Hamza Alić, koji je osvojio I mjesto u bacanju kugle i Borislav Dragoljević u trci na 400 m, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja Rahima Zukić koja je osvojila III mjesto u trci na 3000 m stipl, zatim Lucia Kimani koja je osvojila IV mjesto u trci na 3000 m, Aleksandra Vidović koja je bila IV u bacanju koplja.Danas se očekuju nastupi naših atletičara Mahira Kurtalića u trci na 110 m prepone, Anesa Hodžića u troskoku i Rusmira Malkočevića u trci štafete 4×400 m.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više