Živinice Gornje: Završeno asfaltiranje novih dionica puta

Mjesna zajednica Živinice Gornje je još jedna od lokacija na području naše Općine u kojoj se realizuju projekti vezani za putnu infrastrukturu. Tim povodom Općinski načelnik Samir Kamenjaković je posjetio ovaj dio Općine Živinice, te napravio uvid u stanje na terenu.

Naime, završeno je asfaltiranje još jedna putne dionice koja se nalazi na lokalnom putu u Tadićima.

Dužina ove dionice je 200 metara, a širina tri metra.

Izvođač radova na novoasfaltiranoj putnoj dionici je firma HiH d.o.o. Živinice.

Finansiranje ovog projekta se u cjelosti realizovalo iz budžeta Općine Živinice za 2018. godinu,a njegova vrijednost je oko 20.00,00 KM.

Pored ove putne dionice, ovih dana je na ovoj lokaciji asfaltirano još oko 500 metara puta. Dakle, u ovom dijelu Mjesne zajednice Živinice Gornje se kroz ove projekte asfaltiralo 700 metara lokalnog puta, gdje je utrošeno oko 60.000,00 KM iz Općinskog Budžeta za 2018.

Radi se o putnim dionicama puta koje prolaze kroz naselja Rasadište i Tadiće. Ovi projekti su omogućili bolju putnu komunikaciju koja je od velikog značaja za građane ovog područja.

“Kada je u pitanju putna infrastruktura, Općine Živinice, imamo oko 60 projekata koji će puteve na našem području učiniti kvalitetnijim. Takođe imamo tri živiničke firme koje izvode radove, a to su “HiH”, “Se-Sarajka” i “Holex”, koje su preuzele odgovornost za realizaciju ovih projekata. U mom nadzoru nalazi se 20 projekata, a firma”HiH” je izvođač radova. Veliko broj ovih projekata je već završen, negdje od oko 80%, a manji broj se nalazi u završnoj fazi,” rekao je šef Odsijeka za urbanističko planiranje i komunalne poslove Ekrem Abadžić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više