Živinice: Ispraćene prve grupe učesnika na Marš mira 2017.

Ispred zgrade Općine Živinice jutros je u 08,00 sati krenula je prva grupa građana Općine Živinice, učesnika Marša mira 2017. Živinice – Nezuk – Srebrenica, u organizaciji Općine Živinice i udruženja RVI Živinice.

U znak sjećanja na stradale u genocidu počinjenom u Srebrenici u julu 1995. godine, grupa od 34 mladih učesnika, jutros su krenuli u Srebrenicu kako bi odali počast žrtvama genocida.

Učesnike je jutros ispratio Općinski načelnik Samir Kamenjaković koji će ih, također, posjetiti u nedjelju (09.07.2017.) u mjestu Mravinjci, u večernjim satima, kako bi im dao apsolutnu podršku i pomoć na ovom putu.

Druga grupa od 50 učesnika ispraćena je danas u 15,30 sati, a trećoj grupi učesnika će ispraćaj biti upriličen sutra (subota) sa početkom u 06,00 sati.

Pročitajte više

Prema planu, učesnici će se u Mjesnoj zajednici Nezuk pridružiti ostalim učesnicima Marša mira koji dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva, odakle će nastaviti svoj pohod prema Srebrenici.

Marš mira traje 3 dana, od 8. do 10. jula svake godine, s isto toliko etapa. Svaka etapa duga je između 25 i 30 km, ukupno 100 km.

Učesnici prolaze sljedećom maršrutom:

Nezuk – Baljkovica – Parlog – Crni Vrh – Snagovo – Liplje – Jošanica – Donja Kamenica – Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više