Živinice: Nevrijeme praćeno gradom i jakom kišom napravilo štete u nekoliko mjesnih zajednica

"Pokušat ćemo što prije da pomognemo našim građanima, komisija će hitno dobiti zadatak da napravi procjenu, kako bi se našim građanima što prije pomoglo, jer smo zaista svjedoci da je ovim ljudima načinjena velika materijalna šteta”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković danas je sa saradnicima posjetio Mjesne zajednice Lukavicu Gornju, Svojat, Zeleniku i Podgajeve kojima je jučerašnje jako nevrijeme napravilo velike štete.  

Naime, nevrijeme praćeno gradom i velikom količinom padavina, formirajući bujicu, napravilo je velike štete na poljoprivrednim usjevima, stambenim objektima i infrastrukturi.

S obzirom na to da je napravljena ogromna materijalna šteta, gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković večeras će odmah održati sjednicu Štaba civilne zaštite, gdje će predložiti da se proglasi stanje elementarne nepogode, kako bi se moglo pomoći u sanaciji štete pogođenim područjima.

Osim proglašenja elementarne nepogode, gradonačelnik Samir Kamenjaković je istakao da će komisija za procjenu štete dobiti zadatak da po hitnom postupku napravi procjenu materijalne štetu da bi se što brže djelovalo u cilju pomoći ovim Mjesnim zajednicama.

“Mi smo danas posjetili četiri mjesne zajednice, Lukavicu Gornju, Zeleniku, Svojat i Podgajeve gdje zaista možemo prosvjedočiti da je ovdje načinjena velika materijalna šteta na javnim i privatnim objektima. Iz tog razloga večeras ćemo sazvati Štab civilne zaštite, gdje ću predložiti da se proglasi stanje elementarne nepogode, jer samo sa proglašenjem elementarne nepogode možemo pomoći ovim ljudima. Obzirom da je ovo bila izuzetno uređena sredina, mi smo dužni pomoći našim građanima, jer smo imali grad i bujicu iza kojih su ostale velike materijalne štete i na poljoprivrednim gazdinstvima. Pokušat ćemo što prije da pomognemo našim građanima, komisija će hitno dobiti zadatak da napravi procjenu, kako bi se našim građanima što prije pomoglo, jer smo zaista svjedoci da je ovim ljudima načinjena velika materijalna šteta”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više