Živinice: Svaki dan sve više rupa po cestama u centru grada, ko je kriv?

BiH je jedna od rijetkih zemalja u kojima se zimi još koristi so za topljenje snijega i leda na kolovozu. Naime, osim što uništava asfalt i metalne stubove, so nagriza limariju automobila i pravi velike probleme vozačima.

 

POSLJEDICE VIDLJIVE

Kako kažu, industrijska so zaista pomaže pri uklanjanju snijega, ali zato nagriza kolovoz i metalne konstrukcije, koje propadaju nekoliko puta brže nego u ljetnjim uslovima.

Kako su padavine prestale, a snijeg se otopio, živiničke saobraćajnice pune su rupa na koje nam se naši sugrađani svakodnevno žale, također su tu rupe koje su posljedice radova na cestama, a još uvijek nisu sankcionisane.

Navest ćemo samo neke lokacije rupa ili kratera:  Općina Živinice, Spomenik Josipa Broza Tita, Dom zdravlja, Caffe Palma, Prva Osnovna škola sa svih strana, “Markanova” stanica kod Hife Petrol, Kod kapije Konjuh te kod skretanja za Policijsku upravu Živinice,…itd. To su samo neke lokacije neizbježnih rupa na cesti.

Naravno da krivca ne vidimo u Zimskoj službi Živinice, jer su oni samo obavljali svoj posao najbolje što znaju i umiju, sa sredstvima koja su im dodijeljena.

Ko je zadužen za održavanje saobraćajnica u gradu i ujedno kriv za rupe po istim?

Žašto niko ništa ne poduzima po tom pitanju? U kišnim danima rupe ili “krateri” uopšte nisu vidjljivi na cestama te prouzrokuju još više problema i štete na automobilima.

Da kritike upućene putem našeg medija “piju vode” uvjerili smo se na mnogim drugim primjerima u Živinicama. Zato nam šaljite fotografije “problema” sa kojima se susrećete u svom naselju kako ti problemi barem ne bi ostali nezapaženi.

Javno upućena kritika ne znači da u našem Gradu ništa ne funkcioniše, nego čisto da se osnovne stvari ipak trebaju konkretno raditi.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više