Živinička Gimnazija rasadnik talenata!

Živinička Gimnazija osnovana je davne 1964. godine i od tada pa do danas nebrojeno puta je dokazala da je ona najbolji izbor za djecu koja imaju različite talente ali koji će se tek profilirati odlaskom na fakultet.

I u ovoj generaciji djece koja pohađaju Gimnaziju ima neospornih talenata koja su svoju darovitost okrunila i prestižnim priznanjima na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Prema najnovijim podacima Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona učenici živiničke Gimnazije najbolji su u učenju i vladanju ali osim toga vrlo dobre rezultate postižu i u vannastavnim aktivnostima kroz različite sekcije.

Ovom prilikom predstavljamo vam troje učenika Gimnazije koji su u prvom polugodištu osvojili prestižna priznanja u oblasti likovne umjetnosti i književnosti.

To su Petar Lučić i Belma Ramić koji su svojim literalnim radovima “osvjetlali obraz“ svoje škole i Elma Nukić koja je svojim crtežima doprinijela još boljem rejtingu i imidžu škole koju pohađa.

Bosna i Hercegovina puna je mladih ljudi koji imaju izvanredne talente u različitim oblastima ljudskog djelovanja samo ih treba podstaći da te nadarenosti i pokažu.

Politika menadžmenta i uposlenika Gimnazije Živinice jeste upravo razvijanje sposobnosti i znanja kod svakog njihovog učenika i omogućavanje uslova za kvalitetan rad.

Nadamo se da će i šira zajednica početi prepoznavati bogatstvo koje imamo u našoj djeci i da će sve činiti da ta djeca svoje znanje i talente ulože u prosperitet svoje domovine.

U prilogu pogledajte crteže Elme Nukić…

J. R. /RTV Zivinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više