Živinička Gimnazija rasadnik talenata!

Živinička Gimnazija osnovana je davne 1964. godine i od tada pa do danas nebrojeno puta je dokazala da je ona najbolji izbor za djecu koja imaju različite talente ali koji će se tek profilirati odlaskom na fakultet.

I u ovoj generaciji djece koja pohađaju Gimnaziju ima neospornih talenata koja su svoju darovitost okrunila i prestižnim priznanjima na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Prema najnovijim podacima Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona učenici živiničke Gimnazije najbolji su u učenju i vladanju ali osim toga vrlo dobre rezultate postižu i u vannastavnim aktivnostima kroz različite sekcije.

Ovom prilikom predstavljamo vam troje učenika Gimnazije koji su u prvom polugodištu osvojili prestižna priznanja u oblasti likovne umjetnosti i književnosti.

To su Petar Lučić i Belma Ramić koji su svojim literalnim radovima “osvjetlali obraz“ svoje škole i Elma Nukić koja je svojim crtežima doprinijela još boljem rejtingu i imidžu škole koju pohađa.

Bosna i Hercegovina puna je mladih ljudi koji imaju izvanredne talente u različitim oblastima ljudskog djelovanja samo ih treba podstaći da te nadarenosti i pokažu.

Politika menadžmenta i uposlenika Gimnazije Živinice jeste upravo razvijanje sposobnosti i znanja kod svakog njihovog učenika i omogućavanje uslova za kvalitetan rad.

Nadamo se da će i šira zajednica početi prepoznavati bogatstvo koje imamo u našoj djeci i da će sve činiti da ta djeca svoje znanje i talente ulože u prosperitet svoje domovine.

U prilogu pogledajte crteže Elme Nukić…

J. R. /RTV Zivinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više