Živinička trka 2016 je završena, za naš portal govori Mirnes Vejzović

Ulična trka je završena, trka krug oko grada koji iznosi 4km ima i svoje pobjednike ali takođe ima i svoje organizatore to je Opcinski Nacelnik gosp. Asim Aljic, Opcinsko vijece te OO AM SDA Živinice koja je bila i inicijator i pokretac ovog projekta.

  • Među muškim učesnicima trke pobjedu je odnio reprezentatiavac Osman Junuzović, član AK Doboj Istok, 2.mjesto pripalo je takođe reprezentativcu istog kluba Belminu Mrkanoviću, dok je treće mjesto osvojio član AK Sloboda Tehnograd Tuzla Aleksandar Dalić, reprezentativac BiH.
  • U konkurenciji ženskih takmičara prvo mjesto osvojila je Melisa Zekić, druga je Amina Mehmedović, a treća je bila Merisa Jatić.

Za naš portal o utiscima i samoj organizaciji govori predsjednik Organizacionog Odbora Mirnes Vejzović: 

“Kada sam prije nekih 20.tak dana s prijateljima pricao na temu kakvu bi to mogli aktivnost organizovati povodom “Dana Oslobodjenja” predlozio sam inicijativu da to bude ulicna trka. Odmah sam ispitao puls kod raje i vidio da vlada lijepa zainteresovanost. U razgovoru sa Predsjednikom Asocijacije Mladih SDA Živinice, odlucili smo da sa ovom aktivnosti upoznamo Opcinskog nacelinka te trazimo njegovu podrsku na sto je on objerucke prihvatio i podrzao sve ono sto smo trazili.

Krenuli smo u nimalo laku realizaciju, od trazenja sponzora za majice, pice, voce do samog finisa tj. danasnjeg dana kada smo uspjeli u trku dovesti 262 osobe, da dobro ste procitali 262. mlada a i stara građanina nase lijepe Bosne i Hercegovine. Bilo je tu i prvaka drzave, i prvaka Balkana, pa cak i osvajaca medalja na Evropskim takmicenjima ali je bilo i nase male raje koja je na simpatican nacin ucestvovala i izmamila osmijehe na lica mnogih. “
“Ovom prilikom htio bih se zahvaliti i sponzorima i simpatizerima bez kojih ovo danas i ne bi bilo ovako izvodljivo, te bi se htio zahvaliti na podrsci Biciklistickom klubu Živinice i gosp. Salkanu Selicu.

“Hvala jos je nasem nacelniku gosp. Asimu Aljicu, te Opcinskom vijecu Živinice, Hvala nasim privrednicima: Aden Živinice, Omega, D.O.O Eminal , Butik Erlej, Miden company, Hrastik, Caffe bar IN, Caffe bar Avenija, Vega Mix, Sky tec, Capriolo,…itd”

– “Takođe zahvaljujem se mladoj kompaniji naseg grada AM Work koja je bila pomoćni realizator svih naših tehničkih stvari.”

“Zahvaljujem se takođe udruženju studenata Medicinskog fakulteta Medikus, koji su svojim prisustvom uvelicali ovaj dogadjaj.”

“Veliko hvala farmaceustkoj kuci ‪#‎ZADA‬ koja je obezbjedila majice za ucesnike ove utrke.”
“Hvala mom timu omladinaca AM SDA Živinice na celu sa predsjednikom Jasmin Halilovic. Koji su ovo danas sve iznijeli na ledjima, ponosan sam na sve, ponosan sam na ŽIVINICE.”
“Nastojat cemo da ova “Ulicna trka” preraste u tradicionalnu ako Bog da, i da to bude svake godine 18. maj Dan Oslobodjenja Opcine Zivnice. Da se zna kada je nas grad Oslobodjen od fasizma i agresorkih namjera.

Živnice su herojski grad, i u njima zive herojski ljudi. Svi treba da se upitamo sta smo ucinili da ova zemlja bude jaca, bolja i po mjeri svih njenih gradjana. Drugi ce se umoriti, ali mi necemo. Stava sam da se svi mladi ljudi treba da aktiviraju i angazuju i rade za dobrobit svih i dobrobit svoje zajednice, a rezultata ce ako Bog da biti, stanje u drzavi je tesko ali mi druge drzave nemamo!”

“Sve se moze kad se hoce, ova trka je najbolji primjer!! ” Istakao je Vejzovic na kraju svog obracanja za nas portal.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više