Živinička TRKA 2019

Danas je u zgradi Gradske uprave Živinice u povodu četvrte u nizu Živiničke trke održana press konferencija. Naime, Gradska uprava Živinice i KBV “Flek Tom Cat” Živinice u okviru obilježavanja Dana Grada Živinice u petak 28. juna organizuju Živiničku trku.

Strat trke na distanci od 4 kilometra je ispred zgrade Gradske uprave Živinice u 18:30 sati, a startni brojevi se mogu uzeti na dan utrke od 15 sati na info pultovima namjenski postavljene za tu svrhu ispred zgrade Gradske uprave.

Pravo učešća imaju svi zainteresirani građani i građanke koje se osjećaju spremne da istrče distancu dugu 4 kilometra, a donja starosna granica je 15 godina.

Generalni pokrovitelj utrke je gradonačelnik Samir Kamenjaković, koji je tokom press konferencije istakao da će i ovogodišnju Živiničku trku lokalna zajednica u potpunosti podržati, te da se nada da će se i u narednim godinama, a u okviru obilježavanja Dana Grada Živinica, Živinička trka tradicionalno održavati uz saradnji svih onih koji doprinose sportskom razvoju Grada Živinica.

Iz godine u godinu Živinička trka poprima masovnije oblike, a danas poslije četiri godine organiziranja i održavanja ona ima međunarodni karakter. S tim u vezi na četvrtoj Živiničkoj trci svoje učešće je najavilo mnogo zainteresovanih iz svih zemalja regije.

Mirnes Vejzović, organizator Živiničke trke, najavio je dolazak jednog od naših najperspektivnijih atletičara Osmana Junuzovića, balkanskog prvak u utrci na deset hiljada metara.

“Živinička trka je planirana dana 28. juna, a prijava na istu će se vršiti na dan utrke od 15 sati na postavljenom info pultu. Start utrke je predviđen u 18:30 sati ispred zgrade Gradske uprave Živinice. Trka će biti na distanci od 4 kilometra, a trčat će se krug oko grada. Po završetku utrke planiran je pobjednički hod, zabavni program, a za najbolje obezbijeđene su jako vrijedne nagrade. Za sve učesnike trke bit će obezbijeđeno osvježenje. Učešće u trci mogu uzeti oni najmlađi od 15 godina pa do 65 godina. Dakle, svi oni koji se osjećaju sposobnima da mogu istrčati planiranu distancu mogu uzeti učešće u Živiničkoj trci. Na ovogodišnju Živiničku trku nam dolazi balkanski prvak u utrci na deset hiljada metara Osman Junuzović. Također su nam iz Atletskog saveza potvrdili da su uputili poziv svim sportskim klubovima u Bosni i Hercegovini, tako da očekujemo dolazak mnogih sportista iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i regije”, rekao je organizator Živiničke trke Mirnes Vejzović.

“U okviru programa obilježavanja Dana Grada Živinica već četvrtu godinu u nizu u našem gradu se održava Živinička trka. Posebno me raduje to što je Živinička trka tokom četiri godine održavanja prerasla u jednu međunarodnu manifestaciju. Ove godine učešće će uzeti sportisti iz mnogih zemalja regije. Grad Živinice podržava ovu trku jer je smatramo referentnom kad su u pitanju obilježavanja sportskih i kulturnih dešavanja u Gradu Živinice. S obzirom na to naša lokalna zajednica će i u budućnosti pružati punu podršku ovakvim i sličnim manifestacijama”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više