Živinički karatisti: SEIKENOVCI novi reprezentativci BiH

Živinički karatisti, novi reprezentativci Bosne i Hercegovine, u pratnji trenera Denisa Brčaninovića, Murisa Šljivića i Aldine Islamović, već u četvrtak putuju na Balkansko prvenstvo u karateu koje će se ove godine održati u Beogradu!

U sportskoj dvorani u Jajcu je u subotu 21.4.2018. godine održano Državno prvenstvo za djecu u karateu. Tehnički organizatori prvenstva su bili Karate savez Bosne i Hercegovine i Karate klub Kumite Jajce.
Na Državnom prvenstvu je nastupilo preko 1000 dječaka iz djevojčica iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.
Takmičenje je ujedno bilo izborno i za Balkansko prvenstvo za djecu koje će se naredne sedmice održati u Beogradu.

Novi dječiji reprezentativci Bosne i Hercegovine su:

1. Šišić Ahmed; borbe; 3. mjesto ?
2. Ahmetović Šejla; borbe; 3. mjesto ?
3. Tuholjkić Bahra; borbe; 3. mjesto ?

Za razliku od prošle godine, kada su imali 8 pretstavnika na državnom prvenstvu na kojem su dva člana postali reprezentativci BiH, ove godine njihov klub pretstavilo je 14 takmičara, a njih 3 okitilo se medaljama i ušlo u reprezentaciju BiH, što je ogroman uspjeh ne samo za klub, nego i za grad Živinice, obzirom da su ponovo bili jedini pretstavnici naše opštine na najelitnijem, najjačem i najvažnijem karate takmičenju u našoj državi.

Ono što treba naglasiti je činjenica da je većini takmičara ovo ujedno bilo i prvo državno prvenstvo na kojem su nastupili.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više