Živinički rukometaš Emir Rahimić karijeru nastavio u Qataru

Živinički rukometaš Emir Rahimić karijeru je nastavio u Qataru, u tamošnjem klubu Al Khor, čime je dodatno upotpunio zavidan spisak klubova i država u kojima je nastupao. Podsjetit ćemo vas da je Emir ponikao u Konjuhovoj školi rukometa, da bi kao najbolji bh junior sa 18 godina pristupio sarajevskoj Bosni, sa kojom je u sezoni 2005/2006 osvojio titulu prvaka BiH. Potom se vraća u svoj Konjuh i svoje Živinice, gdje nekoliko sezona uspješno nastupa u vrijeme najvecih uspjeha Konjuha u njegovoj istoriji, kada je Konjuh bio i viceprvak BiH i fiinalista kupa BiH.Sa Bosnom i Konjuhom , nekoliko sezona je uspješno nastupao u evropskim EHF i Čelendž kupovima.

2010.god u Dubaiu je doživio tešku povredu koljena, koja ga je mogla zauvijek udaljiti od rukometa, međutim izuzetnom voljom i odricanjem nakon vrhunski odrađene operacije doktora Kačara, Emir se u rekordnom roku vraća na parket, nakon čega je odigrao u vrhunskom stilu dvije sezone za svoj Konjuh,igrajući i plej of za prvaka države.
U sezoni 2013/2014 odlazi u Iran, gdje sa klubom Mašad postaje viceprvak Irana. Sljedeće sezone, obreo se u Mađarskoj prvoj ligi u klubu Komlo, gdje je odigrao jednu polusezonu, nakon koje mijenja sredinu i odlazi u Izraelski klub Rehovot,gdje je proveo pola godine. Prije mjesec dana ,Emir Rahimić je preselio u Qatar i sa tamošnjim klubom Al Khor potpisuje u dosadašnjoj karijeri, najpovoljniji Ugovor za sezonu 2015/2016. Inače Qatar je danas jedna od najpoželjnijih rukometnih destinacija. Puno ulažu u sport, pa tako i u rukomet. U Qatarskoj ligi danas igra veliki broj afirmisanih evropskih igrača, između ostalih jedan Olafur Stefanson, zatim Perez i dr. a ovih dana stigao je i Sergej Rutenka iz Barcelone. Od bosanaca , u Qatru vec od ranije nastupaju Velić , Memija, Omercevic
Pošto je liga veoma jaka, sa nekoliko izuzetno kvalitetnih ekipa, cilj Emirovog kluba je gornji dio tabele , što je prema njegovim riječima i realno i ostvarivo. Uz Emira, u Al Khor je stigao i Hrvoje Tojčić, rukometaš koji je između ostalih nastupao i za R.K. Zagreb. Kako nam je Emir ispričao, uslovi za rad i dokazivanje su izuzetni uz vrhunski stručni trenerski kadar. Dovoljno je napomenuti da Emirov klub trenira i koristi sve prateće sadržaje, u dvorani u kojoj je 2015 god igrano svjetsko prvenstvo u rukometu. Inače, Emir je oduševljen Qatrom kao državom i kako kaže na svakom koraku se vidi i osjeti ljepota i moć najbogatije države na svijetu. Kao što se iz ove priče vidi, Emir je za relativno kratko vrijemo, kroz rukometni zanat kojim se trenutno bavi, doživio i prošao različite kulture i civilizacije na dva kontinenta ( Perzija, Jerusalem, Arabijsko poluostrvo idr.) Želimo Emiru prije svega dobro zdravlje i da nastavi da pruža dobre partije i postiže vrhunske rezultate, a neka se zapitaju oni koje vode reprezentaciju BiH zašto Emir nije tu, jer za igrača njegovih dokazanih kvaliteta i respektabilnog internacionalnog iskustva u istoj je moralo biti mjesta. Kako sam kaže, zbog želje da nekada brani boje svoje domovine i odlučio se za aktivno bavljenje rukometom ali…. Želimo Emiru da nastavi biti pravi ambasador svojih Živinica i Bosne i Hercegovine. SRETNO EMIRE.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više