Živinički rukometaš Emir Rahimić karijeru nastavio u Qataru

Živinički rukometaš Emir Rahimić karijeru je nastavio u Qataru, u tamošnjem klubu Al Khor, čime je dodatno upotpunio zavidan spisak klubova i država u kojima je nastupao. Podsjetit ćemo vas da je Emir ponikao u Konjuhovoj školi rukometa, da bi kao najbolji bh junior sa 18 godina pristupio sarajevskoj Bosni, sa kojom je u sezoni 2005/2006 osvojio titulu prvaka BiH. Potom se vraća u svoj Konjuh i svoje Živinice, gdje nekoliko sezona uspješno nastupa u vrijeme najvecih uspjeha Konjuha u njegovoj istoriji, kada je Konjuh bio i viceprvak BiH i fiinalista kupa BiH.Sa Bosnom i Konjuhom , nekoliko sezona je uspješno nastupao u evropskim EHF i Čelendž kupovima.

2010.god u Dubaiu je doživio tešku povredu koljena, koja ga je mogla zauvijek udaljiti od rukometa, međutim izuzetnom voljom i odricanjem nakon vrhunski odrađene operacije doktora Kačara, Emir se u rekordnom roku vraća na parket, nakon čega je odigrao u vrhunskom stilu dvije sezone za svoj Konjuh,igrajući i plej of za prvaka države.
U sezoni 2013/2014 odlazi u Iran, gdje sa klubom Mašad postaje viceprvak Irana. Sljedeće sezone, obreo se u Mađarskoj prvoj ligi u klubu Komlo, gdje je odigrao jednu polusezonu, nakon koje mijenja sredinu i odlazi u Izraelski klub Rehovot,gdje je proveo pola godine. Prije mjesec dana ,Emir Rahimić je preselio u Qatar i sa tamošnjim klubom Al Khor potpisuje u dosadašnjoj karijeri, najpovoljniji Ugovor za sezonu 2015/2016. Inače Qatar je danas jedna od najpoželjnijih rukometnih destinacija. Puno ulažu u sport, pa tako i u rukomet. U Qatarskoj ligi danas igra veliki broj afirmisanih evropskih igrača, između ostalih jedan Olafur Stefanson, zatim Perez i dr. a ovih dana stigao je i Sergej Rutenka iz Barcelone. Od bosanaca , u Qatru vec od ranije nastupaju Velić , Memija, Omercevic
Pošto je liga veoma jaka, sa nekoliko izuzetno kvalitetnih ekipa, cilj Emirovog kluba je gornji dio tabele , što je prema njegovim riječima i realno i ostvarivo. Uz Emira, u Al Khor je stigao i Hrvoje Tojčić, rukometaš koji je između ostalih nastupao i za R.K. Zagreb. Kako nam je Emir ispričao, uslovi za rad i dokazivanje su izuzetni uz vrhunski stručni trenerski kadar. Dovoljno je napomenuti da Emirov klub trenira i koristi sve prateće sadržaje, u dvorani u kojoj je 2015 god igrano svjetsko prvenstvo u rukometu. Inače, Emir je oduševljen Qatrom kao državom i kako kaže na svakom koraku se vidi i osjeti ljepota i moć najbogatije države na svijetu. Kao što se iz ove priče vidi, Emir je za relativno kratko vrijemo, kroz rukometni zanat kojim se trenutno bavi, doživio i prošao različite kulture i civilizacije na dva kontinenta ( Perzija, Jerusalem, Arabijsko poluostrvo idr.) Želimo Emiru prije svega dobro zdravlje i da nastavi da pruža dobre partije i postiže vrhunske rezultate, a neka se zapitaju oni koje vode reprezentaciju BiH zašto Emir nije tu, jer za igrača njegovih dokazanih kvaliteta i respektabilnog internacionalnog iskustva u istoj je moralo biti mjesta. Kako sam kaže, zbog želje da nekada brani boje svoje domovine i odlučio se za aktivno bavljenje rukometom ali…. Želimo Emiru da nastavi biti pravi ambasador svojih Živinica i Bosne i Hercegovine. SRETNO EMIRE.
Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više