Zmajice putuju na SP zahvaljujući Vladi KS

Odlazak ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Australiju, kao što je ranije saopšteno, donedavno je bio pod velikim upitnikom. Ovim putem obavještavamo javnost da je rješenje pronađeno i naše Zmajice će otići na SP, uz veliku pomoć Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta KS te ministra Samira Avdića, navode iz Košarkaškog saveza BiH.

Ovim putem Košarkaški savez BiH izražava veliku zahvalnost Vladi KS na izdvojenim sredstvima, kao i Samiru Avdiću, na čiju inicijativu je pokrenuto rješavanja problema koji je prijetio da se pretvori u istinsku katastrofu bh. sporta i sramotu kompletne države.

Iskreno se nadamo da će ostale državne, entitetske i lokalne instutucije, koje se finansiraju novcem građana Bosne i Hercegovine, slijediti ovaj svijetli primjer i pomagati svim vrhunskim sportistima naše zemlje, uključujući i mušku košarkašku reprezentaciju BiH, koju očekuje nastup na Eurobasketu narednog mjeseca.

The post Zmajice putuju na SP zahvaljujući Vladi KS appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više