Značajna investiciona ulaganja u RMU Đurđevik

INVESTICIONA ULAGANJA ZD RMU „ĐURĐEVIK“ U PERIODU (2013.- 2015.) GOD.

– U periodu 2013.-2015. godini ostvarena su značajna investiciona ulaganja dijelom iz sredstava JP „Elektroprivreda BiH” d.d.- Sarajevo a dijelom iz vlastitih sredstava ZD RMU “Đurđevik” d.o.o.-Đurđevik na čelu sa direktorom Zijadom Rahimićem.

– Da bez investiranja nema budućnosti poštovana je deviza pa su VD i ZD i u teškim uslovima privređivanja planirali i realizirali investiciona ulaganja u ovom periodu u iznosu cca 15.000.000 KM.

Screenshot_1

Screenshot_2Screenshot_3Screenshot_4

MEHANIZACIJA I OPREMA KOJA JE NABAVLJENA U PRETHODNOM PERIODU

12345678

 

– Nova investiciona ulaganja jedini su dugoročni garant održavanja kontinuiteta proizvodnje uglja i osiguranje poslovanje Društva i standarda oko 1.000 uposlenika.
– Krizna 2014. god. (proglašenje stanja prirodne nesreće u BiH maja 2014. god.), ozbiljno su ugrozili i otežali rad i poslovanje Društva ali investiranje u budućnost je ostvareno.
– Zadnja nabavka Bagera kašikara kao novog utovarnog kapaciteta u RMU „Đurđevik“ izvršena je još od 70-tih godina prošlog vijeka.

Kako nam je napomenuo direktor Rahimić u posljednjih 6 mjeseci  zaposleno je dodatnih  68 radnika , 40 u jamu i 28 na PK Višća a ovakve nabavke će omogućiti i nova zapošljavanja u rudniku Đurđevik.

Ekipa portala posjetila je rudnik Đurđevik,PK-Višća: Kako izgleda nova oprema i proces iskopa uglja pogledajte u galeriji fotografija u nastavku:

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više