Značajna investiciona ulaganja u RMU Đurđevik

INVESTICIONA ULAGANJA ZD RMU „ĐURĐEVIK“ U PERIODU (2013.- 2015.) GOD.

– U periodu 2013.-2015. godini ostvarena su značajna investiciona ulaganja dijelom iz sredstava JP „Elektroprivreda BiH” d.d.- Sarajevo a dijelom iz vlastitih sredstava ZD RMU “Đurđevik” d.o.o.-Đurđevik na čelu sa direktorom Zijadom Rahimićem.

– Da bez investiranja nema budućnosti poštovana je deviza pa su VD i ZD i u teškim uslovima privređivanja planirali i realizirali investiciona ulaganja u ovom periodu u iznosu cca 15.000.000 KM.

Screenshot_1

Screenshot_2Screenshot_3Screenshot_4

MEHANIZACIJA I OPREMA KOJA JE NABAVLJENA U PRETHODNOM PERIODU

12345678

 

– Nova investiciona ulaganja jedini su dugoročni garant održavanja kontinuiteta proizvodnje uglja i osiguranje poslovanje Društva i standarda oko 1.000 uposlenika.
– Krizna 2014. god. (proglašenje stanja prirodne nesreće u BiH maja 2014. god.), ozbiljno su ugrozili i otežali rad i poslovanje Društva ali investiranje u budućnost je ostvareno.
– Zadnja nabavka Bagera kašikara kao novog utovarnog kapaciteta u RMU „Đurđevik“ izvršena je još od 70-tih godina prošlog vijeka.

Kako nam je napomenuo direktor Rahimić u posljednjih 6 mjeseci  zaposleno je dodatnih  68 radnika , 40 u jamu i 28 na PK Višća a ovakve nabavke će omogućiti i nova zapošljavanja u rudniku Đurđevik.

Ekipa portala posjetila je rudnik Đurđevik,PK-Višća: Kako izgleda nova oprema i proces iskopa uglja pogledajte u galeriji fotografija u nastavku:

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više