Znani kadrovi i personal su uslov za uspješno poslovanje preduzeća

Uspjeh privrednog preduzeća se potvrđuje na tržištu. Preduzeća koja su organizovana po savremenim principima i koja imaju dobar kadar i uigran personal, postižu nadprosječne rezultate u svom poslovanju. Jedno od nauspješnijih preduzeća u ovom periodu u Bosni i Hercegovini je preduzeće Bingo. Iz godine u godinu ovo preduzeće postiže stalni rast prihoda  kao i dobiti. Veći dio svoje dobiti investira u proizvodnju.

Uspješno poslovanje Binga je rezultat dobro osmišljenje poslovne politike, koju kreiraju kadrovi ovog privrednog giganta. Bingo je dokazao, da su kadrovi i uigran personal glavni faktor u funkcionisanju preduzeća.

Počev od 2000. godine  i živiničko preduzeće  Omega je imalo takav zamah u radu i razvoju te je u tom vremenu bilo jedno od vodećih preduzeća u Bosni i Hercegovini. Tadašnji direktor ovog preduzeća Niso Hrustemović je veoma uspješno vodio ovaj privredni subjekt. Koji su razlozi bili naglog razvoja ovog preduzeča, pogledajte na ovom videu,  govor Hrustemović Nise u povodu desetogošnjice ovog preduzeća:

Niso je uspio u to vrijeme, da stvori  uigran i radno vješt  kolektiv u preduzeću Omega, koji je svojim radnim aktivnostima doprinosio uspješnom funkcionisanju i razvoju ovog preduzeća. Koliki je značaj Niso  davao kadrovima i personalu, vidi se na slijedećem videu, dodjela priznanja kadrovima I radnicima u povodu desetogodišnjice preduzeća Omega:

Nažalost, Niso je 2008. godine preminuo a u preduzeću, koje je on uspješno vodio,  je promijenjena vlasnička struktura. Vlasnici ovog preduzeća su međusobno prodavali I kupovali vlasničke udjele. Žalosno je to, da je ovo preduzeće, po promjeni vlasničke strukture, davalo otkaze i radncima koje je ovo preduzeće za vrijeme Nise nagrađivalo za njihov doprinos u njegovom razvoju.

Selimović Edhem Edo, www.rurip.com

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više