Zvanično: Banovićane će u novogodišnjoj noći zabavljati Amel Ćurić

Potpisivanjem ugovora između Javne ustanove „Centar za kulturu i informisanje“ Banovići i Amela Ćurića ozvaničen je nastup ovog bosanskohercegovačkog muzičara za Novu godinu u našem gradu. S Ćurićem je ugovor potpisao direktor Centra za kulturu i informisanje Eniz Gabeljić, a potpisivanje je upriličeno u zgradi Općine.
Nakon dugo vremena Banovićani će imati priliku novogodišnju noć dočekati na otvorenom (na gradskom trgu), a osim Amela Ćurića zabavljat će ih i domaći izvođači. Za ovu namjenu obezbijeđena su sredstva u budžetu Opčine.
Nosioci aktivnosti oko dočeka Nove 2022. godine na otvorenom u Banovićima su četiri javne ustanove: „Centar za kulturu i informisanje“, „Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma“, „Javna biblioteka“ i „Sportsko kulturni centar“ Banovići. Pored navedenih ustanova organizacioni odbor za doček Nove godine čine i predstavnici JP „Komunalno“, civilne zaštite i pomoćnici općinskog načelnika. Pripreme se odvijaju planiranom dinamikom i privode se kraju.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više