Mega zvijezda Barselone u posjeti Živinicama

Na incijativu prof. Mirnesa Muminovica, mega zvijezda velikana Barselone Sulejmanović, doći ce u Živinice, kako bi se družio s djecom iz Košarkaskog kluba Millennium. Pokušat će još više približiti im svijest o košarci, u uvodu pričat će o važnost održavanja forme i individualnog treninga, te s njima odraditi pokazni trening.

Sulejmanović je igrao za U-16 reprezentaciju Finske i potom se deklarirao kako želi igrati za domovinu. No, Finci nisu pokazali razumijevanje pa je morao čekati da napuni 21 godinu i da može obući dres BH “Zmajeva”. Od ove godine, zajedno s našim Nurkićem, Teletovićem i ostalim, biti će glavna okosnica seniorske reprezentacije.

Također na ovom “Mini kampu” biti će i naš Živiničanin Mirza Bulić, koji iza sebe ima ako uspjesnu sezonu u španskom Araberriju. Takođe, treba istaci, da ce na ovom pokaznom treningu Emira Sulejmanovića, pored naše djece, biti i djeca iz Lukavca, Kalesije i Kladnja, te njihovi treneri Michel Brena, Damir Beganović i Zerina Bajić, kao i trener iz Millenniuma Eldar Hrustemović.

Zagrijavanje s košarkašima odradit će kondicioni trener ženske reprezentacije BiH Alen Kapidžić, dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli sa svojim pomoćnicima.Pokazni trening s košarkašima održat će se u četvrtak, 7.jula, sa početkom od 13 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama, otvorenog je tipa i svi koji budu željeli da se slikaju s Emirom i Mirzom imat će priliku. /Press Millennium/

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Komentari isključeni.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više