Zvizdić posjetio i Skupštinu TK, razgovarano o putnoj izolaciji kantona

U posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona danas je boravio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić, gdje se sastao sa zamjenicom predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona, Vedranom Petrović i poslanicama u Skupštini Tuzlanskog kantona Mirelom Memić i Mirelom Trepanić-Grbešić.

Razgovarano je trenutnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i u Tuzlanskom kantonu.

Gospodin Zvizdić je istakao problem blokade funkcionisanja vlasti na državnom nivou, te naglasio još veću potrebu za jačom dinamikom realizovanja razvojnih projekata na onim nivoima vlasti gdje te blokade nema.

Zamjenica predsjednika Skupštine, Vedrana Petrović, upoznala je prisutne o opredjeljenjima vlasti Tuzlanskog kantona za povećanje transparetnosti svoga rada u cilju vraćanja povjerenja građana u institucije vlasti, aktivnoj borbi protiv korupcije donošenjem Strategije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije, te stavljanju u proceduru donošenje Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u TK.

Predstavnice Skupštine Tuzlanskog kantona takođe su tematizirale problem putne izolacije Tuzlanskog kantona i nužnost hitnog djelovanja u cilju poboljšanja saobraćajne infrastrukture, te neravnopravnu raspodjelu, kako javnih prihoda, tako i sredstava dobijenih iz međunarodnih fondova, kojom je Tuzlanski kanton oštećen u znatnoj mjeri i uskraćen za mnoge projekte koji bi doprinijeli boljim uslovima za život građana.

Zaključeno je da je ova posjeta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i otvoren razgovor početak dobre saradnje između različitih novoa vlasti a s ciljem bržeg i efikasnijeg realizovanja projekta koji će u konačnici doprinijeti kvalitetnijim uslovima za život građana Tuzlanskog kantona i smanjivanju iseljavanja mladih iz Bosne i Hercegovine.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više