ZZJZ najavio preventivne preglede na slabovidnost kod djece u vrtićima

Zavod za javno zdravstvo FBiH danas je najavio provođenje preventivnih pregleda na slabovidnost kod vrtićke djece od četiri i pet godina u sklopu projekta “Pregledaj – progledaj”.

Direktor Zavoda Siniša Skočibušić izjavio je na konferenciji za medije u Sarajevu da će pregledi biti vršeni u vrtićima u Federaciji BiH, kako bi bile poduzete mjere koje bi rezultirale korekcijom vida i otklanjanjem problema u daljnjem životu djece.

– Ovo je pilot program kojim prvi put kojim zasad obuhvaćamo samo vrtićku djecu i nadamo se da ćemo iskustva koja steknemo dogodine dodatno unaprijediti – rekao je Skočibušić.

Pregledi će biti provođeni u određenim terminima u vrtićima u Federaciji BiH u periodu od septembra do decembra 2022., uz primjenu principa dobrovoljnog i informiranog pristanka roditelja/staratelja.

Budući da obuhvat djece institucionalnim predškolskim obrazovanjem u vrtićima za Federaciju BiH iznosi 16 posto, planirano je da u budućnosti tom aktivnošću budu obuhvaćena i djeca koja ne pohađaju vrtiće.

RTV Slon/FENA

The post ZZJZ najavio preventivne preglede na slabovidnost kod djece u vrtićima appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više